Vertrouw op de zelfhelende werking van je lichaam.....

Dorn Therapie

Dorn therapie massage in MeppelDe Dorn Therapie is een zachte wervel-en gewrichtsbehandeling. Deze therapie kan worden bij ziektes , die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn-therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

Het is een zachte correctie (zonder kraken) naar de ideale positie die het lichaam graag aanneemt. Deze correctie vindt plaats via dynamiek. De spieren die bij de verschoven wervel of het gewricht behoren, worden door een bewust pendelen van armen of benen zo in beweging gebracht, dat ze de wervel bij het terugschuiven niet meer kunnen fixeren.

Veel mensen hebben zonder dat ze dit weten beenlengte verschil, waardoor ze pijn in de rug,heupen of knieën krijgen. Metsimpele (zelfhulp) oefening kan dit beenlengte verschil verminderd of zelfs helemaal opgeheven worden.

De Dorn-therapie gaat tot aan de pijngrens. Na een complete correctie van de wervels is het raadzaam om 3 tot 4 dagen rustig aan te doen. D.w.z. geen zware dingen tillen of eenzijdige sporten (tennis, bowlen etc). Tijdens de errste dagen na de correctie wordt alles weer gestabiliseerd; het spierstelsel, het bindweefsel en de gewrichtsbanden.

Na de behandeling kan er spierpijn optreden, raadzaam is om veel water te drinken om afvalstoffen uit te scheiden.

Neem contact op Bekijk tarieven